Cererile pentru Prima Casă pot fi depuse

Data actualizării: Data publicării:
prima casa cheie apartament_shutterstock_767663176
Foto: Shutterstock

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea  Programului Prima Casa 2018, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a acordului de distribuire pentru plafonul de 2 miliarde lei.

prima casa cheie apartament_shutterstock_767663176
Foto: Shutterstock

În premieră, în acest an alocarea plafonului total între finanţatorii participanţi în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor şi procedurii de evaluare a activităţii desfăşurate de 
finanţatori în anul 2017, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de fiecare finanțator în totalul garanțiilor acordate în cadrul programului în anul precedent, potrivit unui comunicat la instituției remis vineri.

„Se asigură astfel implementarea unui criteriu calitativ, de optimizare a procesului de accesare a programului de către beneficiari”, spun oficialii acesteia.

Programul Prima Casă 2018 va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanțatoare: Bancpost, Banca Comercială Română, BRD–Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

Noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniază cu reducerea graduală a intervenției statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, anunțată prin Strategia Programului Prima Casă 
2017 – 2020. Statul a anunțat micșorarea continuă a plafonului destinat garantării până la închiderea programului în următorii ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri