Contractele de închiriere nu se mai înregistrează la Fisc

Data publicării:
prima casa cheie apartament_shutterstock_767663176
Foto: Shutterstock

Modificarea are loc în contextul în care veniturile din chirii se pot declara, mai nou, printr-un nou mecanism fiscal și folosind o nouă declarație (formularul 212).

prima casa cheie apartament_shutterstock_767663176
Foto: Shutterstock

Normele Codului fiscal se vor modifica curând, conform unui document pus în dezbatere săptămâna trecută, astfel încât să dispară cerința înregistrării la Fisc a contractelor de închiriere din care rezultă veniturile impozabile, potrivit avocatnet.ro.

Nu vor mai trebui duse la Fisc contractele de închiriere de către cei care obțin venituri din chirii, nici în 30 de zile de la încheiere, nici mai devreme și nici mai târziu.

Necesitatea de a duce contractele la organul fiscal va dispărea din normele de aplicare a Codului fiscal, odată ce vor fi modificate printr-un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere la Ministerul Finanțelor Publice săptămâna trecută. Actul va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial ca să se aplice efectiv.

În proiectul de norme în dezbatere nu se mai regăsește obligația de a duce contractul la Fisc în 30 de zile de la încheiere, iar acest aspect e subliniat și de inițiatorii proiectului, în normele fundamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri