Dăncilă: Rectificarea bugetară este pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei

Data actualizării: Data publicării:
dancila guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că rectificarea bugetară de la jumătatea acestui an este una pozitivă, în condiţiile în care au existat încasări suplimentare de 6 miliarde de lei la bugetul statului, după primele şapte luni, iar Produsul Intern Brut (PIB) din acest an este aşteptat să atingă valoarea de 945 miliarde de lei.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că la ora 19.00 va prezenta detaliile rectificării bugetare.

”Rectificarea bugetară este pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei. Au existat încasări suplimentare la buget de 6 miliarde de lei după şapte luni”, a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că nu există probleme privind bugetele alocate pentru plata salariilor şi pensiilor. În plus, valoarea PIB este estimată să atingă valoarea de 945 miliarde de lei în acest an.

Totodată, Dăncilă a spus că deficitul bugetar este estimat, pentru acest an, la 2,97% din PIB, sub ţinta de 3% asumată în faţa reprezentanţilor Uniunii Europene (UE).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri