De ce este nevoie de taxa de solidaritate?. M. Tudose: Pentru solidaritate

Data actualizării: Data publicării:
TUDOSE 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_13_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seară, că vor fi făcute simulări cu privire la dimensiunea taxei de solidaritate, precizând că aceasta apare în programul de guvernare și va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018.

Întrebat la Parlament dacă știa despre existența taxei de solidaritate, Tudose a răspuns: "Este scrisă în programul de guvernare și (...), în perioada următoare, într-o lună — două, Ministerul de Finanțe, ANAF-ul va face analize, simulări pe baza la tot ceea ce înseamnă cifre pe care le avem de la Statistică despre dimensiunea acestei taxe, unde va fi aplicată și în ce cuantum va fi aplicată. În programul de guvernare scrie foarte clar că va fi aplicată de la data de 1 ianuarie 2018 și așa vom face".

Totodată, întrebat cu privire la motivul pentru care este nevoie de această taxă, șeful Executivului a precizat: "Aș răspunde simplu: pentru solidaritate. Fiindcă anumite cifre, astăzi când vorbim, ne spun că în anumite zone financiar - fiscale există anumite derapaje".

Noul program de guvernare prevede, în schimb, o taxă nouă, de solidaritate, din 2018, însă nu prevede clar nici nivelul, nici scopul noii taxe şi nici cui i se va aplica.

"Vom introduce contribuţia de solidaritate începând cu 1 ianuarie 2018, dar şi o taxă suplimentară pe produsele al căror consum are un impact negativ major asupra sănătăţii populaţiei", arată programul.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri