Declarația 600 înlocuită cu plata prin CNP. Cum? Ministrul de Finanțe nu știe

Data publicării:
carte identitate

Ministerul de Finanțe ia în calcul ca plata contribuţiilor sociale estimate să se facă pe baza CNP, fără a se mai depune declarația 600.

Ionuț Mișa a spus :"Nu suntem singura ţară din Europa în care se plătesc contribuţii la venitul realizat. Luăm în calcul o analiză în care o persoană este angajat, salariat şi i se reţin contribuţiile pentru sănătate, iar pentru celelalte categorii să nu mai plătească aceste contribuţii. Trebuie să facem o analiză, să vedem care este impactul bugetar şi să luăm o decizie. Această decizie o vom lua după ce vom avea discuţii cu categoriile de contribuabili care au obligativitatea de a depune aceste declaraţii. Ne gândim inclusiv la posibilitatea de a nu mai depune declaraţia, pentru a nu se mai deplasa la ghişeul organului fiscal, şi a putea să facă plata contribuţiilor pe bază pe CNP în suma pe care ştie că o are de plată la organul fiscal, considerându-se că acea plată reprezintă declaraţia mea asupra sumelor pe care le am de plată către bugetul de stat".

Rugat să detalieze cum se va face plata ministrul Mișa s-a eschivat spunând că este prea din timp pentru astfel de informații care necesită o ”analiză complexă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri