Sari la conținut

Declarația 600 înlocuită cu plata prin CNP. Cum? Ministrul de Finanțe nu știe

Ministerul de Finanțe ia în calcul ca plata contribuţiilor sociale estimate să se facă pe baza CNP, fără a se mai depune declarația 600.

Ionuț Mișa a spus :"Nu suntem singura ţară din Europa în care se plătesc contribuţii la venitul realizat. Luăm în calcul o analiză în care o persoană este angajat, salariat şi i se reţin contribuţiile pentru sănătate, iar pentru celelalte categorii să nu mai plătească aceste contribuţii. Trebuie să facem o analiză, să vedem care este impactul bugetar şi să luăm o decizie. Această decizie o vom lua după ce vom avea discuţii cu categoriile de contribuabili care au obligativitatea de a depune aceste declaraţii. Ne gândim inclusiv la posibilitatea de a nu mai depune declaraţia, pentru a nu se mai deplasa la ghişeul organului fiscal, şi a putea să facă plata contribuţiilor pe bază pe CNP în suma pe care ştie că o are de plată la organul fiscal, considerându-se că acea plată reprezintă declaraţia mea asupra sumelor pe care le am de plată către bugetul de stat".

Rugat să detalieze cum se va face plata ministrul Mișa s-a eschivat spunând că este prea din timp pentru astfel de informații care necesită o ”analiză complexă”.