Dobânda Robor scade în ziua dedicată de Senat dezbaterilor privind nivelul acesteia

Data publicării:
lost my dollars
man look his money fly away

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,10%.

grafic economie economic scadere shutterstock_351882113
FOTO: Shutterstock

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,10%, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR). ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.Luni, acesta a stagnat la 3,11%. Marţi, indicele a scăzut la 3,10%. Totodată, marţi, indicele ROBOR la şase luni a scăzut de la 3,34% la 3,31%.

Luni, acesta a stagnat la 3,34%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost invitat să participe, marți, la o ședință a Comisiei Economice a Senatului pe tema nivelului ROBOR. Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a anunțat tot marți că oficialii BNR nu vor participa la discuţia din Comisia Economică din Senat. Motivul invocat: Este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială.

„BNR nu va participa astăzi (marţi, n.r) la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, după cum a declarat aseară şi domnul consilier Vâlcov (Darius Vâlcov, consilierul premierului, n.r.). BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuţie bineînţeles şi în Parlament şi consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir (senatorul ALDE, Daniel Zamfir, n.r.), care să nu plece de la un şir de fake news-uri lansate fără probe”, a spus Dan Suciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri