Dragnea și Tăriceanu s-au înțeles să îl revoce pe Negriţoiu

Data actualizării: Data publicării:
agerpres misu negritoiu

Șeful PSD, Liviu Dragnea, spune că Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, trebuie revocat din funcție căci instituția nu poate funcționa ca o moșie.

misu negritoiu la digipedia

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, asupra faptului că Mişu Negriţoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi „moşia” unuia sau unora, potrivit News.ro.

Întrebat dacă a ajuns la o înţelegere cu Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce priveşte situaţia de la ASF, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ, argumentând că Autoritatea de Supraveghere Financiară este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi „moşia” unuia.

„Am avut o discuţie şi eu am înţeles că ne-am înţeles, trebuie să ducem la capăt acest proces, pentru că este o instituţie importantă care trebuie să funcţioneze cum trebuie, nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi moşia unuia sau unora. Eu am înţeles că ne-am înţeles”, a răspuns preşedintele Camerei Deputaţilor.

De asemenea, întrebat când ar trebui să ia în calcul revocarea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF, Dragnea a spus „cât de curând”.

„Cât de curând le punem pe toate pe calendar pentru că sunt foarte multe. Dar pentru mine este foarte important că am convenit împreună că este bine să facem lucrul acesta”, a conchis preşedintele PSD.

Demiterea lui Negrițoiu are loc după scandalul unei scumpiri excesive a RCA care i-a scos în stradă anul trecut pe transportatorii profesioniști. Pe lângă aceasta, service-urile auto l-au acuzat pe Negrițoiu că, după negocierea asigurărilor cu transportatorii profesioniști, a transferat o parte a costurilor asupra automobiliștilor. El mai este acuzat că a promovat interesele asiguratorilor străini în dauna clienților acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri