Dragnea, supărat pe D. Constantin: Ar trebui să vorbească despre problemele de la Mediu. Asta e tema lui

Data publicării:
Daniel Constantin_GRINDEANU_62_INQUAM

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, întrebat dacă se va renunţa la cota unică şi se va introduce o cotă progresivă, aşa cum a sugerat Daniel Constantin, că nu se discută în public despre astfel de lucruri, iar Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la Ministerul Mediului.

“Domnul Daniel Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la ministerul Mediului. Asta are ca şi temă în Guvern. În rest, nu se discută lucrurile astea în public până când, în cadrul coaliţiei guvernamentale, împreună cu primul-ministru şi cu ministrul de Finanţe, vom discuta”, a spus Liviu Dragnea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Referitor la această chestiune, liderul social-democraţilor a susţinut că se va implementa programul de guvernare al PSD.

„O altă informaţie pe care i-o dau domnului viceprim-ministru Daniel Constantin este că ceea ce este trecut în programul de guvernare, asta se va implementa în ăştia patru ani de zile. Restul sunt discuţii”, a completat Liviu Dragnea.

Întrebat în continuare dacă salariile foarte mari vor fi supraimpozitate, preşedintele PSD a spus că se va întâmpla doar ceea ce este trecut în programul de guvernare pe care l-au votat românii.

“Tot ce este trecut în programul de guvernare. Nimic în plus, nimic în minus. Restul sunt discuţii politice ale unor colegi care poate ar trebuie să se ocupe acum, în aceste luni, de respectarea calendarului care a fost votat în campania electorală”, a răspuns preşedintele Camerei Deputaţilor.

Chestionat dacă garantează că 16% rămâne cotă unică şi nu va fi mărită pentru anumite categorii, Liviu Dragnea a susţinut că nu există cotă unică în România.

“Cotă unică nu există acum în România. Nu există, cotă unică înseamnă 16% la tot. Nu există aşa ceva. Noi am spus în campania electorală că impozitul pe venit sub 2000 de lei va scădea la 0%, ceea ce românii au votat, peste 2000 de lei se va duce la 10% - ceea ce românii au votat, şi aşa se va întâmpla. Unde e problema?”, a conchis liderul PSD. 

Vicepremierul Daniel Constantin a spus la Digi24 că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferențiat pentru anumite categorii de venituri. Cota unică de impozitare nu va fi însă modificată, a precizat vicepremierul la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Nu se va lua nicio măsură suplimentară de taxare a cetățenilor. Cetățenii au dus greul. Au fost, poate, cei mai corecți plătitori de taxe și impozite și nu a fost niciun fel de discuție pentru introducerea unui impozit sau a unei taxe. ”, a spus Daniel Constantin.

„Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul”, a adăugat vicepremierul.

Urmăriți AICI interviul integral cu vicepremierul Daniel Constantin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri