Fiscul își ia laptopuri. Serverele mai așteaptă

Data publicării:
birou anaf

Agenția Națională de Administrare Fiscală cumpără peste 20.000 de calculatoare, într-o nouă încercare de informatizare a instituției.

Cei mai mulți dintre angajații ANAF ar urma să primească calculatoare de birou sau laptopuri noi, potrivit Profit.ro. Direcțiile regionale ale ANAF au inițiat licitații pentru un program masiv de înlocuire a computerelor la care lucrează angajații Fiscului. Marea majoritate a celor 24.000 - 25.000 de angajați ANAF ar urma să primească noi unități de lucru, desktopuri sau laptopuri.

Trebuie precizat, însă, că, deși pozitivă, această schimbare a calculatoarelor, unele mai vechi de 10 ani, nu este suficientă fără o modernizare a sistemului de servere și programe al ANAF. Ministerul Finanțelor a alocat bani pentru modernizare la rectificarea bugetară din vară.

Modernizarea sistemului informatic al ANAF a făcut și obiectul unui program derulat cu Banca Mondială (RAMP), program la care, însă, Ministerul Finanțelor a renunțat anul acesta, promițând, însă, că nu va renunța la achizițiile de echipamente. Ministerul Finanțelor a alocat bani pentru proiecte de modernizare a ANAF la rectificarea bugetară din vară, când aproximativ 280 de milioane de lei au fost anunțate pentru investiții și achiziții, printre care modernizarea sistemului informatic, echipamente pentru personalul vamal, precum și reabilitare și modernizare  a punctelor vamale (R. Moldova, Serbia, Ucraina).

Activitățile proiectului au fost suspendate în ultimele 12 luni, iar Banca nu a mai decontat noi plăți”, spune Banca Mondială, citată de către cursdeguvernare.ro.

Situația actuală nemulțumește conducerea Băncii Mondiale, care precizează: ”Stadiul actual de implementare al proiectului face ca acesta să fie expus unor probabile decizii de anulare și de reorientare a resurselor către alte priorități”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri