Florin Cîțu: Ministerul de Finanțe lucrează la impozitul pe gospodărie

Data actualizării: Data publicării:
citu

Senatorul PNL Florin Cîțu susține că Ministerul de Finanțe nu ar fi renunțat la impozitul pe gospodărie și că în prezent ar pregăti ”detaliile tehnice” ale acestuia.

Informația a fost furnizată de liberal vineri pe un site de socializare. ”Este o bombă veritabilă. Ministerul Finanțelor Publice lucrează chiar în acest moment la detaliile tehnice ale impozitului pe gospodărie. Nu au renunțat (PSD – n.red.) nici la asta”, spune el.

Cîțu pretindende că impozitul va include ”toate găinile, porcii, vacile, oile, câinii, pisicile, televizoarele etc. (scapă doar hamsterii ). În plus, daca aveti livezi sau podgorii va costa extra”.

”Acest impozit urmăreste lărgirea bazei de impozitare și identificarea și taxarea tuturor formelor de venit din România. Este nevoie disperată de bani. Introduc acest impozit pentru că nu au bani în buget nici măcar pentru acele creșteri salariale de maxim 4%. Este clar acum că tăierile de salarii pentru bugetari au fost premeditate”, afirmă senatorul PNL.

Ce este impozitul pe gospodărie? Nu este un concept împământenit în literatura de specialitate, spune consultantul Dan Schwartz. Nu îmi este clar de ce s-ar introduce un astfel de impozit după cum nu s-a explicat de ce a fost necesar transferul contribuțiilor, iar aceasta naște premisele unui haos identic cu cel produs de trecerea contribuțiilor la angajat, spune el. Dan Schwartz menționează că există însă conceptul de impozitare a veniturilor familiei în Germania sau în Statele Unite, însă doar dacă această soluție este aleasă de contribuabili. O familie în Germania poate beneficia de deduceri fiscale mai mari, în cazul în care un membru al familiei nu are venituri, decât fiecare membru luat în parte. Impozitarea familiei, mai precis a veniturilor acesteia, este însă altceva decât impozitarea gospodăriei în funcție de bunurile deținute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri