Fostul soț al Olguței Vasilescu, la șefia ASF

Data actualizării: Data publicării:
170413_ASF_ION_GIURESCU_07_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Sediul Autorității de Supraveghere Financiară. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Comisiile de buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului l-au validat marți pe Ovidiu Răzvan Wlassopol pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF, membru executiv.

Wlassopol este fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, ministrul demisionar al Muncii și unul dintre cei mai importanți lideri PSD.

Ovidiu Wlassopol nu are un CV public mai recent de 2004 și ca urmare nu se poate spune clar ce îl recomandă pentru o funcție de o atât de mare responsabilitate. Nu este iarăși clar cum a ajuns CV lui Wlassopol în atenția Comisiilor de Buget Finanțe pentru a ocupa această funcție și nu și cele ale altor candidați cu experiență în domeniu. Un CV din 2004 menționa că a absolvit Comunicare și Relații Publice la SNSPA și că se afla în al doilea an de facultate la Drept in Craiova.

Ovidiu Răzvan Vlasopol a lucrat ca jurnalist la Jurnalul național, Libertatea și Pro TV până în 2003, după care s-a angajat la o firmă privată.

Cei doi au împreună un copil, dar au divorțat în anul 2016, după 14 ani de căsnicie.

În calitate de prim-vicepreședinte ASF, Ovidiu Wlassopol va încasa un salariu uriaș. Anul trecut, un prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a încasat 735.040 de lei, echivalentul unui venit lunar de 61.250 de lei (13.800 euro).

Ovidiu Wlassopol va ocupa poziția deținută anterior de Cornel Coca Constantinescu, avizat în mai 2017 pentru o poziție inferioară în ASF, respectiv cea de vicepreședinte. Funcția de vicepreședinte ASF pe sectorul asigurări reasigurări era liberă din luna octombrie 2016, în urma demisiei lui Marius Vorniceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri