Guvernul rectifică pe plus bugetul, săptămâna viitoare

Data actualizării: Data publicării:
anca dragu

Guvernul va aproba o nouă rectificare bugetară săptămâna viitoare, iar aceasta va fi pozitivă, ceea ce înseamnă că veniturile și cheltuielile realizate vor fi peste nivelul prognozat.

anca dragu

Principalele decizii care vor fi luate vor viza respectarea angajamentelor asumate de executiv şi asigurarea de fonduri suplimentare pentru proiectele performante, a declarat joi ministrul Finanţelor, Anca Dragu, la prezentarea bilanţului de 12 luni de la preluarea mandatului, potrivit News.ro.

La rectificarea bugetară din august, singura din acest an, Guvernul a avut ca prioritate sănătatea, educaţia şi drepturile sociale. Și acea rectificare bugetară a fost tot una pozitivă. Cea mai mare alocare suplimentară a fost destinată asistenţei sociale, de 2,8 miliarde lei, în timp ce educaţia a beneficiat de un miliard de lei în plus.

Următoarea rectificare va fi pozitivă, dar Guvernul va aloca fonduri suplimentare doar proiectelor care au obţinut performanţe, susţine ministrul. 

”Rectificarea bugetară va avea loc săptămâna viitoare, iar deciziile vor viza păstrarea angajamentelor asumate de Guvern. Va fi una pozitivă, ca şi cea din august. Vor fi asigurate fondurile pentru proiectele care au performat, în detrimentul celor care nu au obţinut rezultate”, a spus Dragu.

În august, majorarea veniturilor şi cheltuielilor bugetare a însemnat menţinerea deficitului bugetar la nivelul programat în buget, de 2,8% din produsul intern brut (PIB) pe cash şi de 2,95% din PIB după standardul european ESA.

Ministerul Finanţelor a justificat majorarea în principal prin revizuirea în creştere a valorii PIB pe 2016, de la 746,6 miliarde lei până la 757 miliarde lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri