Leul se depreciază și azi, pe piața interbancară, în raport cu euro

Data actualizării: Data publicării:
curs euro leu bani lei bancnote_shutterstock_783456736

Leul nu dă semne de revenire, după ce ieri moneda naţională a atins cel mai slab nivel din istorie - 4,6722 lei pentru un euro. Acum, pe piaţa interbancară, cursul este chiar un pic mai mare decât ieri.

Dacă aveţi de plătit rate în moneda europeană şi aveţi nevoie de valută, azi nu este cea mai bună zi pentru a cumpăra euro.

Astăzi, un euro era cotat la 4,6743 de lei pe piața interbancară, iar la o casă de schimb din București se cumpăra în schimbul a 4,675 de lei.

Recordul negativ va aduce un val de scumpiri pentru toate produsele aduse din Uniunea europeană, dar şi pentru ratele şI chiriile plătite în euro.

Consilierul de strategie al BNR susţine totuşi că deprecierea monedei naţionale nu este atât de gravă.

Adrian Vasilescu, consilier strategie: „Cursul a fost mai mare cu jumătate de ban. Daca luăm luna decembrie a anul trecut, o să vedem că a fost o situație în care leul s-a depreciat cu un ban și 40 de părți de ban. Au fost situații în care s-a depreciat cu 75 de părți de ban. Asta e o situație dramatică?”.

Analiştii se aşteaptă ca euro să-şi continue creşterea. Astfel, în luna mai cotaţia oficială ar urma să fie de aproximativ 4,69 de lei pentru un euro, iar la sfârşitul anului valoarea ar putea să sară de 4,7 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri