Ministerul Finanţelor creşte numărul secretarilor de stat

Data actualizării: Data publicării:
ministerul finantelor publice captura 24 08 2015

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să suplimenteze numărul de secretari de stat de la cinci la şapte şi să crească numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu de la 1.519 în prezent, exclusiv demnitarii, la 1.527, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat vineri pe site-ul instituţiei.

ministerul finantelor publice captura 24 08 2015

„Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice este de 1.527, exclusiv demnitarii. (...) Ministrul Finanţelor Publice este ajutat în activitatea de conducere a ministerului de şapte secretari de stat, numiţi prin decizie a prim-ministrului”, se arată în proiectul menţionat.

Potrivit notei de fundamentare, înfiinţarea acestor posturi este justificată de creşterea volumului şi complexităţii activităţii ministerului.

„La nivelul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor Publice au fost preluate noi atribuții care au impus crearea unor noi structuri organizatorice. Înființarea acestor posturi este justificată de creșterea volumului și complexității activității Ministerului Finanțelor Publice. Atribuţiile secretarilor de stat vor fi stabilite ulterior, prin ordin al ministrului Finanţelor Publice”, se mai arată în document.

Organigrama MFP a fost modificată şi la jumătatea anului 2016, când numărul de posturi a crescut cu peste 60, a mai fost înfiinţat un post de secretar de stat, responsabil cu coordonarea activităţii referitoare la afacerile europene din perspectiva finanţelor publice, în vederea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (PRES), în perioada iulie - decembrie 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri