Ministrul de Finanţe: M-am întâlnit cu oficialii BCE. Nu au fost discuţii privind problematica băncilor din România

Data actualizării: Data publicării:
eugen-teodorovici-buget-2019-inquamphotos-george-calin (2)

Ministrul de finanţe Eugen Teodorovici a declarat la Jurnalul de Seară că a fost la Bruxelles, la întâlnirea Consiliului miniştrilor de finanţe, organizată de România, lunar, pe timpul preşedinţiei rotative, dar că nu au fost discuţii privind problematica băncilor din România. La întâlnire a participat vicepreşedintele BCE, care nu a menţionat nici în cadru oficial sau neoficial vizavi de o astfel de problemă, a spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici a răspuns unei întrebări legate de criticile pentru Guvern venite de la oficialii Băncii Centrale Europene.

Oficialii s-au arătat nemulţumiţi că nu au fost consultaţi în privinţa taxei pe activele bancare în funcţie de ROBOR.

„Nici în cadru oficial sau bilateral nu am discutat despre această problemă.

Este o procedură care se face în orice situaţie. Dânşii trimit, poate au fost şi presiuni. O să vă arăt astfel de scrisori trimise în toate zonele de cei care se simt direct vizaţi în sensul de a li se diminua profiturile. Nimeni nu spune să nu facă profit.

Până la finele lunii februarie, cel puţin în zona bancară, unde am avut discuţii şi cu BNR, lucrurile se vor schimba complet în bine faţă de cei care au împrumuturi în lei.

Discuţiile se vor purta pornind de la interesul românilor, nu a băncilor, dacă facem o analiză, o să vedeţi că azi mecanismul nu e cel mai corect faţă de români.

Scrisoarea există, o să am un răspuns la ea.

Şi ieri, la Bruxelles, sau alaltăieri nu au fost discuţii privind problematica băncilor din România.

Bilateral mai şi discutăm, am avut întâlniri bilaterale cu miniştrii de finanţe din alt ţări.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri