Moneda virtuală Bitcoin începe să scadă

Data publicării:
Bitcoin Cryptocurrency Is Booming
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 24: A visual representation of the digital Cryptocurrency, Bitcoin on October 24, 2017 in London, England. Cryptocurrencies including Bitcoin, Ethereum, and Lightcoin have seen unprecedented growth in 2017, despite remaining extremely volatile. While digital currencies across the board have divided opinion between financial institutions, and now have a market cap of around 175 Billion USD, the crypto sector coninues to grow, as it sees wider mainstreem adoption. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

A scăzut cu 10%, până la 17.000 de dolari, după ce piaţa monedelor virtuale a început să promoveze bitcoin cash, o extensie a monedei virtuale.

În plus, aproape un sfert din monedele Bitcoin sunt blocate, ca urmare a unor măsuri de securitate care fac imposibilă accesarea. În total, se estimează că sunt blocate 3 milioane de monede care valorează aproximativ 52 de miliarde de dolari, potrivit news.ro.

Victimele sunt persoane care fie şi-au pierdut parola, fie nu mai deţin cheia privată a sistemului folosit pentru minare. În cazul în care posesorii nu recuperează datele, monedele sunt pierdute definitiv. Exact ca în cazul galezului James Howells care şi-a aruncat hard disk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin. Astăzi ar fi valorat 131 de milioane de dolari.

FOTO: Getty

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri