O parte din Bursa de la Londra vine la Bucureşti

Data publicării:
scadere bursa economie globala_shutterstock_349461494

O bucată din Bursa de la Londra vine la Bucureşti. Grupul care administrează London Stock Exchange a anunţat printr-un comunicat de presă că va deschide un centru de servicii destinate mediului de afaceri din Capitală.

scadere bursa economie globala_shutterstock_349461494
FOTO: Shutterstock

Nu este prima informaţie despre apariţia la Bucureşti a Bursei de la Londra. La sfârşitul anului trecut, ministrul pentru mediul de afaceri de atunci, Ilan Laufer, spunea la o televiziune că London Stock Exchange ar urma să se mute în Capitală. De fapt, informaţiile oficiale arată că doar funcţia de suport şi call center îşi va deschide un sediu la noi în ţară.

Grupul care administrează Bursa de la Londra a închiriat deja spaţii de birouri lângă Universitatea Politehnică, iar noul centru va angaja, pentru început, 200 de persoane.

Acesta ar putea fi un pas în pregătirea Brexitului, care va deveni efectiv în martie anul viitor. Entităţile financiare au nevoie de paşaporatele de tranzacţionare europene pentru a opera pe piaţa comună şi odată ce Regatul Unit părăseşte blocul european, Londra nu va mai avea aceste drepturi. Practic, Bursa londoneză face ceea ce fac şi băncile comerciale care îşi transferă o parte din activitate pe continent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri