Sari la conținut
News Alert

Premierul, după avertismentul FMI: Am avut reduceri de taxe şi în 2015

Premierul nu este îngrijorat de mesajele transmise de FMI despre pericolele la care este expusă economia din cauza creşterilor salariale şi a tăierilor de taxe.

Sorin Grindeanu a invocat precedentul din 2015, când instituţiile internaţionale avertizau că România va avea de suferit din cauza măsurilor de relaxare fiscală. Şi atunci, prognozele noastre despre avansul economiei au fost corecte, a spus şeful Executivului.

Sorin Grindeanu: „Dacă ne uităm un pic în istorie, o să vedeți că în urmă cu doi ani, când iarăşi noi am venit cu relaxare fiscală, am scăzut TVA și toate celelalte lucruri, îngrijorările au fost și atunci exprimate, dar corectate după câteva luni fiindca s-au dovedit estimările noastre corecte: creșterea economică a fost mai mare decât preconizasem noi, iar toate acele măsuri luate în urmă cu doi ani au dus la creștere economică.

Măsurile adoptate, cele pe care le vom adopta, sunt de același tip. Deficitul bugetar va fi menținut sub 3%, suntem parteneri serioși, știm angajamentele luate de țara noastră, ne ținem de ele”.