Programul „Prima casă”, anunț al ministrului de finanțe

Data publicării:
prima casa cheie apartament_shutterstock_767663176
Foto: Shutterstock

Programul „Prima casă” va continua, pentru că a fost util în economie, dar se doreşte a fi un program social clar, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

prima casa
Programul Prima Casă va continua Foto: captură TV

„Noi vom bugeta pentru anul viitor în continuare programul Prima casă, pentru că a fost foarte util în economie. Nu ştiu exact acum suma, dar în ianuarie o să vedeţi exact cu cât anume vom bugeta”, a spus Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă va fi un plafon de vârstă sau de venit, şeful de la Finanţe a precizat că nu vrea să anticipeze, pentru că nu are toate datele. „Probabil săptămâna viitoare...Dacă se schimbă ceva faţă de cadrul legal care a reglementat Prima casă vor fi astfel de modificări legislative puse din timp, transparente, pe site-ul MFP, dar vom continua cu acest program şi în 2019”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Potrivit unui proiect de HG publicat pe site-ul MFP, plafonul de garanţii pentru programul „Prima casă” pentru anul 2019 este de 2 miliarde de lei, similar cu plafonul total de garantare alocat pentru anul 2018.

De la lansarea Programului în anul 2009 până la sfârșitul lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 miliarde lei. De la începutul anului 2018 şi până la sfârșitul lunii octombrie 2018 au fost acordate 17.915 garanţii, în valoare totală de 1,7 miliarde lei, precum şi 6.494 promisiuni de garantare.

Citiți și: 

Prima Casă, exclusă de la darea în plată

ANALIZĂ Business Club. Va fi criză imobiliară în 2019?

STUDIU. Cum vor evolua preţurile locuinţelor în 2019

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri