Războiul nervilor: PSD renunța la cota unică, dar PNL o va reintroduce

Data publicării:
TURCAN SEFA LA PNL_N23 SURSA FACEBOOK

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că dacă PSD intenționează să renunțe la cota unică de impozitare, liberalii o vor reintroduce.

TURCAN SEFA LA PNL_N23 SURSA FACEBOOK

"Dacă PSD are de gând să renunțe la cota unică, PNL o va reintroduce! Este decizia PSD dacă vrea să se joace cu stabilitatea legislației fiscale și să bulverseze pe toată lumea. Dar eu le-aș sugera să renunțe la idee, întrucât este nocivă pentru sănătatea economiei. Cota unică este cea care valorizează munca și sprijină interesele angajaților productivi — cine câștigă mai mult oricum plătește deja la stat mai mult. Din acest motiv, este un punct pe care PNL nu-l poate abandona și la care nu poate renunța", a scris Turcan, miercuri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea nu exclude discuții pe tema introducerii unor deduceri pentru anumite cheltuieli, dar numai în condițiile în care se menține cota unică.

"Cât despre propunerea de a strânge chitanțe și facturi, nu este altceva decât o birocrație suplimentară, o modalitate de a transfera povara colectării pe spatele contribuabilului. Acest lucru înseamnă că statul îți fură din timp și te pune să lucrezi pentru el fără să ai vreun beneficiu. Poate fi o idee care se poate discuta, dar doar dacă se menține cota unică, introducerea posibilității de a deduce anumite cheltuieli de către contribuabilii interesați, pentru a stimula fiscalizarea economiei. Restul e în sarcina statului și a eficienței aparatului său birocratic, care, din păcate, observ că în 3 luni de guvernare PSD-ALDE este pe minus în privința colectării față de ce s-au angajat", conchide președintele interimar al PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri