S-au răzgândit: Dividendele rămân impozitate

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

Proiectul care schimbă Codul Fiscal nu mai prevede, în forma intrată în discuția de miercuri a Guvernului, eliminarea impozitului pe dividende și nici facilități fiscale pentru proprietarii care își cultivă terenurile agricole.

Proiectul care schimbă Codul Fiscal nu mai prevede, în forma intrată în ședința de astăzi a Guvernului, eliminarea impozitului pe dividende, în prezent de 5%, și nici facilități fiscale pentru proprietarii care își cultivă terenurile agricole, potrivit Profit.ro.

În forma prezentată la începutul lunii august, impozitul pe dividende era eliminat de la 1 ianuarie 2018. Măsura renunțării la impozitarea dividendelor a fost anunțată de PSD încă de anul trecut și a fost inclusă în programul de guvernare. De asemenea, era prevăzut că proprietarii de terenuri agricole lucrate vor fi scutiți de la plata impozitului pe teren, în schimb pentru terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv impozitul va putea fi majorat de consiliul local cu până la 100 lei/hectar, începând cu al treilea an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri