Teodorovici se leapădă de responsabilitatea ROBOR

Data publicării:
teodorovici

Dobânda interbancară (ROBOR), ajunsă la maximul ultimilor patru ani, cu efect asupra ratelor plătite de români la bănci, nu este atributul Guvernului sau Ministerului de Finanțe, se apără ministrul Eugen Teodorovici.

Guvernul nu a influențat inflația prin politica sa fiscală (cea a Băncii Centrale fiind monetară) iar nivelul dobânzii inetrbancare ROBOR nu este atributul Guvernului, a spus miercuri ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, drept răspuns la o întrebare a presei privind actorii ale căror politici pot ajuta la ținerea în frâu a acestei dobânzi.

Prin politicile puse în practică, cum ar fi nivelul taxării sau salarizarea în sectorul bugetar, ajutoarele sociale acordate, Guvernul influențează semnificativ masa monetară cu efect asupra indicatorilor inflație, dobânzi, deficit, importuri, însă ministrul a părut prea puțin dornic să își asume răspunderea.

Mai mult el a susținut că Guvernul nu va spune BNR ce să facă. Consultările vor exista săptămâna viitoare însă pentru a se vedea ce se poate face în acest sens prin acțiuni combinate ale Guvernului și BNR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri