Toate dosarele de retrocedare, soluționate până în 5-6 ani

Data publicării:
anrpsigla

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) are un ritm de soluționare de cel puțin 7.000 de dosare pe an, iar în acest ritm toate cazurile vor primi o soluționare într-un interval de 5-6 ani, spune președintele instituției, George Băeșu.

anrpsigla

El contrazice vehement raportul Corpului de Control al Guvernului publicat la începutul anului trecut și care împingea termenul de soluționare la 24 de ani. „E o prostie cu papion”, spune el, potrivit Profit.ro.

România ar urma să tragă linie în 5 ani și să știe cât și cui mai are de retrocedat. De asemenea, persoanele prejudiciate de regimul socialist ar urma să știe ce bani au de recuperat sub formă de reparații. Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) susține că și-a accelerat ritmul de soluționare a dosarelor la cel puțin 7.000 de cazuri pe an, iar la stocul existent și estimat, în 5-6 ani ar trebui să existe pentru fiecare dintre spețe câte o decizie. Ritmul de rezolvare indicat de instituție este de 60-700 de dosare pe lună. „În 5-6 ani terminăm toate dosarele”, a declarat președintele ANRP.

În luna februarie se aflau spre soluționarea instituției aproximativ 32.000 de dosare, în timp ce ritmul de centralizare a unor cereri noi este mult mai scăzut. Spre exemplu, pe Legea fondului funciar, au mai fost doar aproximativ 200 de cazuri noi în ultimii 3 ani. Soluționările pe acest segment ar urma să fie încheiate în acest an, iar angajații care se ocupau cu acestea vor fi redirecționați către alte dosare, grăbind ritmul de rezolvare a acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri