Trei proiecte privind facilităţi la plata impozitelor, respinse

Data publicării:
BANI numaratoare

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților au respins trei proiecte legislative prin care erau acordate facilități la plata impozitelor pentru angajarea mamelor şi a tinerilor de până la 25 de ani, dar și taxarea supermarketurilor în funcție de cifra de afaceri.

BANI numaratoare

Cele trei iniţiative fuseseră respinse și în Senat, prima cameră sesizată, dar dacă ar fi adoptate de plenul Camerei Deputaților, ar fi modificat legea propusă, Codul fiscal, explică legestart.ro.

Primul proiect legislativ se referă la scutirea angajatorilor care primesc mamele de copii de până la 7 ani, în sistem part-time, de reducerea taxelor cu 0,5% pentru fiecare astfel de persoană.

Al doilea proiect de modificare a Codului fiscal se referă la prima angajare, mai precis firmele care angajează tineri de până în 25 de ani ar fi scutite de plata impozitului pe venit, în primii 3 ani de activitate ai tânărului.

Al treilea proiect de schimbare a Codului fiscal inițiază, în schimb, un impozit suplimentar pentru supermarketuri, în funcție de venituri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri