Ultima ședință a BNR pe 2018. Decizii privind politica monetară

Data publicării:
BNR

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a anunţat, marţi, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Rata dobânzii reprezintă o ancoră pentru dobânzile practicate de bănci în cazul împrumuturilor acordate între acestea, respectiv pentru ROBOR - dobânda interbancară.

Totodată, BNR a decis menţinerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit şi la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard), potrivit News.ro.

De asemenea, Consiliul de administraţie al BNR a decis păstrarea păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. În şedintele din 3 octombrie, 6 august şi 4 iulie, BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an.

În 7 mai, BNR a decis creşterea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,25% la 2,50% pe an. În 4 aprilie, BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an. La începutul lunii februarie, BNR a crescut rata dobânzii de politică monetară de la 2% la 2,25% pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri