Sari la conținut

Veniturile pe primul trimestru, cu un miliard de lei sub plan

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, joi, la Palatul Victoria, că încasările din primul trimestru al anului au crescut cu 1,3% faţă de trimestrul I al anului trecut, dar colectarea este totuşi cu 2% mai mică faţă de cât îşi propusese Guvernul pentru începutul lui 2017.

anaf inspectori langa masini

”În ceea ce priveşte încasările din primul trimestru al anului, s-au realizat venituri cu 1,3% mai mult decât în trimestrul I al anului 2016. În luna martie am avut o creştere de 105,2% încadrându-ne în creşterea economică asumată de Guvern. Încă luptăm pentru recuperarea deficitului din luna ianuarie, deficit care a fost din cauza faptului că cota de TVA de 24%, înregistrată în decembrie 2015, a fost în decembrie 2016 de 20%. Scăderea aceasta de 4 puncte procentuale a afectat încasarea veniturilor în ceea ce priveşte TVA”, a declarat Bogdan Stan, potrivit News.ro.

El a precizat că veniturile colectate de ANAF faţă de programul raportat de Ministerul de Finanţe este cu 1,1 miliarde mai puţin. ”Asta înseamnă 98% din planul de realizare”, a precizat Stan.

De asemenea, el a mai afirmat că cele 14 măsuri asumate cu implementare până la data de 15 aprilie au fost finalizate.

”În urma discuţiilor din 3 martie pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, ne-am asumat un set de 14 măsuri pentru implementare până în 15 aprilie. Astăzi le-am finalizat. Ţin să vă anunţ că toate cele 14 măsuri sunt implementate astăzi, unele dintre ele care necesitau emiterea unor ordine de preşedinte ANAF sunt pe circuitul de avizare către Ministerul de Finanţe, iar cel privind spaţiul privat virtual este spre avizare către Ministerul Comunicaţiilor. Credem noi, ca urmare a acestor măsuri, gradul de conformare şi declarare va creşte, acest lucru ajutându-ne să atingem ţintele, obiectivele propuse în ceea ce priveşte gradul de realizare a planului”, a explicat Stan.