Zamfir, pus la punct de Tăriceanu când l-a acuzat pe Isărescu că a vândut titluri de stat fondului lui SOV

Data actualizării: Data publicării:
daniel zamfir 180329_COMISIE_BNR_ISARESCU_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Deși l-a convocat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, doar ca să își explice poziția față de ROBOR și inflație, senatorul Cătălin Zamfir nu s-a putut abține să nu îl atace și pe alte teme. După capitolele „bonus de pensionare” și „soarta vinurilor” din producția proprie, Zamfir a vrut să îl chestioneze pe Isărescu asupra unei achiziții de titluri de stat de către fondul condus de către Sorin Ovidiu Vântu în perioada în care guvernatorul era premier.

Sursă foto: Inquam/Octav Ganea

Daniel Cătălin Zamfir a fost temperat de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. ”Nu e corect, Daniel. Să nu creăm acum titluri de presă… Putea să cumpere și Bercea Mondialu”, a spus Tăriceanu, spre amuzamentul tuturor participanților la ședința Comisiei economice din Senat.

Zamfir îl întrebase pe Isărescu dacă s-a împrumutat de la Vîntu în 2000, guvernatorul BNR negând uimit. Zamfir a revenit și a explicat că ar fi vorba despre faptul că fondul înființat de Vîntu a cumpărat titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor în 2000, când Isărescu era premier. ”Nu știu, pentru că nu eram ministrul Finanțelor, dl Remeș era”, a spus Isărescu, potrivit g4media.ro.

Zamfir a continuat cu întrebările pe această temă, spre amuzamentul membrilor CA al BNR, iar Tăriceanu l-a întrerupt și i-a cerut să schimbe tema dezbaterii.

Anterior, Tăriceanu îi ceruse de două ori lui Zamfir să nu îl mai întrerupă pe Isărescu: ”Lasă-l să vorbească”, i-a spus la un moment dat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri