Firma de suflet a lui Sebastian Ghiță, propusă pentru faliment

Data publicării:
161213_SEBASTIAN_GHITA_ICCJ_03_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Administratorul judiciar al Asesoft Technologies SRL Ploiești, Via Insolv, va propune judecătorului sindic intrarea companiei controlate indirect de Sebastian Ghiță în procedura generală a falimentului.

161213_SEBASTIAN_GHITA_ICCJ_03_INQUAM_Octav_Ganea_

Aceasta deoarece debitoarea, aflată în insolvență din iunie 2016, nu a depus un plan de reorganizare în termenul legal, potrivit Profit.ro.

“Având în vedere faptul ca debitoarea a anunțat intenția de a-și reorganiza activitatea, dar nu a depus un plan de reorganizare în termenul legal, propunem intrarea debitoarei Asesoft Technologies SRL în procedura generală a falimentului în baza articolului 145, aliniatul 1, litera B din Legea 85/2014”, se arată în document. Potrivit legislației, judecătorul-sindic va decide, prin sentință, după caz, prin încheiere, intrarea în faliment dacă debitorul și-a declarat intenția de reorganizare, dar nu a propus un plan de reorganizare ori planul propus de acesta nu a fost acceptat și confirmat.

Înființată în 2012, Asesoft International are ca obiect de activitate prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe și a consemnat în 2015 afaceri de 83,02 milioane de lei, de la 72,4 milioane de lei în urmă cu un an, și pierderi de 13,1 milioane de lei, comparativ cu 10,2 milioane de lei în 2014, potrivit Ministerului Finanțelor Publice. Conform datelor administratorului judiciar, Asesoft Technologies a încheiat anul 2016 cu pierdere de 6,3 milioane de lei la o cifră de afaceri de 5,57 milioane de lei. La finele anului trecut, datoriile totale ale companiei au atins 52,6 milioane de lei, în timp ce creanțele însumau 38,7 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri