Firmele din grupul Tender luptă pentru supraviețuire, după condamnarea fondatorului

Data publicării:
TENDER SI AFACERILE LUI

În uzina Vulcan, cumpărată de Ovidiu Tender în urmă cu 12 ani, angajaţii din toate secţiile s-au adunat în ședinte ad-hoc după vestea închiderii patronului. Cu o datorie de 50 de milioane de euro la bănci şi la Fisc, muncitorii speră că uzina va supravieţui totuşi.

Remus Vulpescu, director general Vulcan: „Oamenii de aici au îndurat multe greutăţi mai ales în ultimii doi ani de când a fost deschisă procedura insolvenţei. Şi ar fi nedrept ca Vulcan să fie, tocmai acum când îşi revine, închis din cauza unui proces care nu se referă la Vulcan”.

Riscul este ca firmele omului de afaceri să se prăbuşească pe rând dacă una dintre ele are probleme, spune directorul. De aceea, soluţia ar fi ca fiecare să se salveze cum poate, fără a mai depinde de grupul financiar de care aparţin.

Cele 500 de locuri de muncă din această fabrică veche de 110 ani ar putea fi salvate în două situaţii: piesele care se produc aici să plece la export, iar fabrica să nu mai aibă contracte cu alte firme ale omului de afaceri Ovidiu Tender.

Aproape 250 de milioane de euro a fost cifra de afaceri a grupului Tender anul trecut.

Sorin Ciucă, managerul General al Tender SA: „Din păcate, suntem acum prinși în niște probleme, pe care, știți bine, o să trebuiască să le gestionăm. Avem alte priorități, alte lupte de dus”.

Nicole Tender, soția lui Ovidiu Tender: „Astăzi Grupul Tender are 5300 de angajați, care probabil vor îngroșa rândurile șomerilor acestei țări”.

Înființat în urmă cu 24 de ani, Grupul Tender desfășoară activități în domeniile energetic, servicii în industria petrolului și gazelor, prospecțiuni geologice, dar și infrastructură rutieră, imobiliare, agricultură, turism și aviație.

Judecătorii au dispus sechestru pe averea lui Ovidiu Tender şi confiscarea a peste 40 de milioane de euro. Omul de afaceri a fost condamnat împreună cu Marian Iancu pentru înşelăciune şi spălare de bani în dosarul Carom. Firma din Oneşti a fost prejudiciată cu 1,4 miliarde de lei, după ce a fost preluată de cei doi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri