Fiscul schimbă strategia. Va executa silit maşinile şi vilele patronilor, trecute pe numele lor sau ale rudelor

Data publicării:
bucuresteni la anaf mfax

 

Patronii firmelor cu datorii au prosperat pe banii statului, explică specialiştii. Averea lor a crescut, şi-au cumpărat vile şi masini, în timp ce firmele lor înregistrau pierderi din ce în ce mai mari. Până acum, Fiscul se limita la executarea bunurilor şi a conturilor firmelor respective, dar majoritatea companiilor erau aproape insolvabile.

Acum, inspectorii fiscali spun că vor să recupereze datoriile firmelor prin executarea averii patronilor. Ca să nu-şi piardă banii, aceştia şi-au trecut casele şi maşinile pe numele soţiilor, copiilor sau al altor rude. Fiscul va putea pune sechestru şi pe astfel de bunuri.

ANAF a emis un ordin prin care administratorii firmelor care nu-şi plătesc taxele trebuie să răspundă pentru eşecul afacerii.

Trecem la executarea silită în solidar a acestora pentru bunurile lor personale. E vorba de maşini, cota parte din terenuri, din case sau alte imobile”, a declarat Mihai Antonescu, director Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

Oamenii de afaceri atrag însă atenţia ca proiectul Fiscului are şi neajunsuri, având în vedere că şi statul, la rândul său, are datorii către companii.

Avem atâtea exemple şi, din ele, din păcate cresc în fiecare zi şi au fost menţionate ca nerealizare la ultima delegaţie a Fondului aceea că statul nu-şi asigură plata contractelor şi lucrărilor pe care le-a contractat”, spune Cristian Pârvan, secretar general AOAR.

La finalul anului trecut, nivelul datoriilor neachitate pe care statul le are către companii a fost de peste un miliard de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri