Florin Cîțu: Site-ul IMM Invest se va redeschide, cel mai probabil, marți

Data actualizării: Data publicării:
laptop mana tastatura 1 - GettyImages - 8 septembrie 2015
Foto: Guliver / GettyImages

Site-ul IMM Invest va funcționa la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil marți sau cel târziu miercuri, a declarat duminică seara la Digi24 ministrul de finanțe, Florin Cîțu. El a spus că luni va anunța data și ora exactă când site-ul va fi relansat.

În momentul de față, platforma destinată ajutării antreprenorilor este testată, după ce într-o primă fază, în momentul lansării, ea nu a funcționat, iar ministrul de finanțe a acuzat un atac informatic de care, spune el, se ocupă în prezent specialiștii. 

Florin Cîțu a dat asigurări că de data aceasta platforma va funcționa. Ministrul de finanțe consideră că platforma va fi „cel mai bun produs pentru IMM-uri din ultimii 30 de ani”. 

„Platforma va fi funcţională la începutul săptămânii viitoare, marţi sau miercuri, dar mai degrabă marţi. O să anunţ mâine (luni - n.r.) ora exactă când începe. Este gata, este testată, am văzut-o şi eu. Vom şti în timp real dacă CUI pe care îl înscriu este real sau nu, pentru a economisi timp, dar totul trebuie să fie gata marţi sau cel târziu miercuri, oricum în primele trei zile din săptămâna viitoare. Va funcţiona şi mai mult decât atât, nu numai că va funcţiona, dar este cel mai bun produs pentru IMM din ultimii 30 de ani. (...) Ideea este că acesta este un produs care va ajuta foarte mulţi români”, a declarat Florin Cîțu.

El a mai sous că în momentul în care va avea rapoartele de la experţi referitoare la blocarea platformei în momentul lansării din data de 17 aprilie le va face publice. „Nu sunt programator, dar mi s-a spus că au fost 400.000 de accesări, a prezentat informaţia Fondul Naţional de Garantare, totul este la cei care se pricep şi aştept rapoartele şi după aceea le voi face publice, dar interesul este mare. Vă spun şi de ce: este un produs care va ajuta foarte mult industria din România”, a arătat ministrul finanţelor.

„Am fost informat de instituţiile abilitate că noua formă a site-ul ui IMM INVEST, pe care înţeleg că nu o mai poate ataca nimeni, o să fie gata săptămâna viitoare”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul de finanțe într-o postare cu caracter politic, în care răspundea criticilor formulate de liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, inaugurată la 17 aprilie, la ora 10:00, de ministrul finanțelor, ca parte a planului de repornire a economiei, nu a funcționat nicio secundă. Ministrul Florin Cîțu a acuzat un atac cibernetic, iar ulterior STS a preluat gestionarea site-ului. 

Plafonul de garantare a creditelor asigurat de guvern prin aceastăplatformă este de 15 miliarde de lei (3% din PIB).

Programul IMM Invest va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

Editor: Luana Păvălucă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri