Florin Georgescu îi răspunde preşedintelui: Refinanţarea debitorilor bun-platnici, o soluţie pentru relansarea creditării pe baze sănătoase

Data publicării:
florin georgescu - resized - MFAX

 

În opinia sa, măsura ar urma să revigoreze creditarea şi să susţină consumul şi creşterea economică. Oficialul BNR spune că propunerea are avantaje nu doar pentru persoanele cu credite, ci și pentru bănci și stat. Asta pentru că băncile vor avea garanția unui număr mai mare de bun platnici, datorită măsurii guvernamentale.

Mai mult, Forin Georgescu susţine că măsura nu va avea niciun cost pentru buget.

„Refinanţarea debitorilor bun-platnici, în condiţiile lipsei de încredere a mediului bancar faţă de noii clienţi persoane fizice şi juridice, precum şi a supraîndatorării acestora din urmă, constituie o soluţie pentru relansarea creditării pe baze sănătoase - implicit majorarea venitului disponibil al consumatorilor şi dinamizarea creşterii economice”, a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, citat de zf.ro.

Comentariul oficialului BNR vine după ce ieri preşedintele Traian Băsescu a susținut că Florin Georgescu că este inițiatorul aşa numitei electorate.

Sigur, artizanul a fost Florin Georgescu, dar reacția mea nu a fost atât la acest tip de măsură, pe care o resping. Reacția mea a fost să observ această goană a lui Ponta de a subordona tot. Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul guvernului, a fost criza grea în România în 2010 și nimeni nu și-a permis să spună niciodată BNR ce are de făcut”, a explicat Traian Băsescu.

Declaraţia şefului statului vine după ce, la mijlocul săptămânii trecute, Banca Naţională a anunţat că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei a fost concepută, iniţiată şi dezvoltată de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Banca Naţională susţine că doar a fost consultată în legătură cu acest proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri