FMI vrea măsuri bugetare compensatorii, după ce Guvernul a renunțat la acciza pentru carburanți

Data publicării:
misiune fmi Schaechter-2

Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria FOTO: MEDIAFAX

FMI salută promulgarea bugetului de către președinte, dar cere alte măsuri pentru compensarea pierderilor, astfel încât deficitul bugetar să poată fi menținut la 2,2% din PIB.

Guvernul a amânat cu trei luni aplicarea accizei suplimentare de 7 eurocenți la carburanți, iar președintele - care se opune oricărei taxări suplimentare a carburanților - a acceptat să promulge Legea bugetului de stat, pe care amenința să o retrimită la Parlament.

Reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, a transmis, luni, următorul comunicat:

„Semnarea bugetului pe 2014 de către președintele Traian Băsescu este un pas salutar. Pentru a menține ținta de deficit bugetar la 2,2%, va fi necesar să fie adoptate noi măsuri care să compenseze pierderile de venituri care decurg din amânarea creșterii accizei la carburanți cu trei luni. Autoritățile au cerut au cerut discutarea unor astfel de măsuri în luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizată combinarea primelor două evaluări ale programului economic susţinut prin acordul stand-by. O misiune FMI urmează să vină în vizită la Bucureşti în luna ianuarie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri