Ford opreşte pentru 9 zile producţia modelului B-Max

Data publicării:
ford b max

 

"Volatilitatea pieţei auto europene, care continuă să îşi revină după criza economică, precum şi diversificarea în ansamblu a segmentului B, au avut impact asupra vânzărilor modelului nostru B-MAX. În acest context, Ford România continuă să îşi adapteze volumul de producţie la fabrica din Craiova şi planifică pentru luna septembrie 9 zile fără producţie în Secţia de Operaţiuni Vehicule şi 9 zile fără producţie în Secţia de Motoare. Vom continua să monitorizăm piaţa şi să ajustăm volumele de producţie în funcţie de cererea existentă", a declarat pentru Mediafax Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Ford produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele pe benzină EcoBoost de 1 litru şi 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană.

Producţia B-Max a mai fost oprită, pentru aproximativ 30 de zile, în acest an. Şi în 2013 producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost întreruptă, pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare asamblarea a fost sistată timp de şapte zile.

Cifra de afaceri Ford România aproape s-au dublat anul trecut, de la 2,47 miliarde lei la 4,84 miliarde lei (1,09 miliarde euro), iar compania a trecut pe profit, consemnând un câştig net de 68,8 milioane lei (15,5 milioane euro), după pierderile de 480,6 milioane lei din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri