Fostul cancelar german Gerhard Schröder, apropiat al lui Vladimir Putin, se retrage din conducerea Gazprom

Data publicării:
Russian President Putin Visits Germany
Gerhard Schroder, pe vremea când era cancelar al Germaniei, alături de Vladimir Putin într-un tren de mare viteză în Germania, 2004. Foto: Getty Images

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat marţi că nu va face parte din consiliul de administraţie al gigantului rus Gazprom, informează AFP.

„Am renunţat cu mult timp în urmă la o numire în consiliul de administraţie al Gazprom. Am informat şi compania”, a spus fostul cancelar social-democrat (1998-2005) într-un scurt mesaj postat pe reţeaua profesională LinkedIn, informează Agerpres.

Compania petrolieră de stat Rosneft din Rusia a anunţat vinerea trecută că fostul cancelar german Gerhard Schroeder şi compatriotul acestuia, omul de afaceri Matthias Warnig, au demisionat din consiliul de administraţie.

Fostul cancelar german Gerhard Schröder a demisionat din fruntea gigantului energetic rus Rosneft, după ce a fost criticat intens în Germania și în restul Europei, pentru că a rămas lângă Vladimir Putin în ciuda războiului din Ucraina.

Bundestagul, camera inferioară a parlamentului german, i-a retras lui Gerhard Schröder toate privilegiile de care se bucura ca fost cancelar, tocmai din cauza refuzului de a rupe legăturile cu Putin și de a condamna invazia Rusiei în Ucraina.

După încetarea mandatului său de cancelar german (1998 - 2005), Schröder a acţionat ca lobbyist pentru interesele Moscovei şi a făcut parte din conducerile mai multor companii ruse, printre care Nord Stream, Gazprom şi Rosneft.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri