Fraudă de 9 milioane de euro cu electrocasnice

Data publicării:
carrefour mediafax

O firmă controlată de persoane de origine chineză, care a vândut produse electronice si electrocasnice către opt hipermaketuri din România nu a plătit TVA către stat şi nici impozitul pe profit.

Potrivit inspectorilor fiscali, 15 firme au fost implicate în mecanismul de fraudare.

Pentru a recupera o parte din bani, autorităţile au pus sechestru pe mărfurile firmei cu acţionari chinezi în valoare de circa 8 milioane de lei.

Totodată, ANAF a instituit măsuri asiguratorii celor opt hipermaketuri - Metro, Altex, Auchan, Dedeman, Domo, Carrefour, Selgros şi Bricostore - pentru recuperarea banilor.

Concret, produsele erau introduse pe teritoriul Uniunii Europene prin portul Pireu (Grecia), vândute aparent unor firme din Bulgaria şi achiziţionate intracomunitar în România în mod exclusiv formal, unde erau realizate circuite scriptice de tranzacţionare succesivă, iar la vânzarea produselor pe lanţ se omitea declararea şi virarea TVA de colectat şi de plată.

În acest mod, ultima firmă din lanţul comercial şi beneficiarul produselor electronice, solicita decontarea TVA aferentă mărfurilor livrate celor mai mari lanţuri de comercianţi din domeniul electronicelor şi electrocasnicelor de pe piaţa românească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri