Frenezie în Austria unde un român a cumpărat cu 775.000 de euro o colibă dărăpănată de 12 mp

Data publicării:
coliba darapanata pe malul unui lac
Un român a cumpărat cu 775.000 de euro o colibă de 12 mp în Austria FOTO: oe24.at

Într-o țară în care proprietățile imobiliare au prețuri mult mai ridicate decât la noi, un român a reușit să provoace o surpriză de proporții cumpărând cu 775.000 de euro o colibă dărăpănată de doar 12 metri pătrați, situată pe malul lacului Wolfgangsee, din nord-estul regiunii Salzburg.

Locuitorii din St. Gilgen sunt deja obișnuiți cu prețurile exorbitante de lângă lac, dar spun că este „o nebunie” ce s-a întâmplat la licitația publică organizată pentru o baracă de 12 metri pătrați, adjudecată unui român care a oferit exorbitanta sumă de 755.000 de euro, potrivit presei locale.

Ca totul să fie și mai aberant, coliba respectivă, care în zilele ei bune era o cameră de duș, nu este conectată la rețeaua electrică, apă curentă și canalizare. Mai mult, terenul este în proprietatea Pădurilor Federale, iar contractul de utilizare este limitat până în 2024.

Presa din Austria spune că această cocioabă a stârnit un interes uriaș, iar la licitație s-au înscris 20 de ofertanți, între care un fost consilier de stat și familia unui fotbalist profesionist, care s-a oprit cu oferta la suma de 600.000 de euro.

Românul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a oferit cea mai mare sumă și a câștigat licitația.

Autoritățile au eliberat anterior o autorizație de construire pentru o nouă clădire, așa că românul este liber să se apuce de treabă. Cel mai probabil, va investi într-o unitate de cazare, zona respectivă fiind cunoscută ca o destinație turistică exclusivistă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri