Gazprom intră şi pe piaţa chineză, cu o investiţie de 40 de miliarde de dolari. Contractul va fi semnat până la finalul anului

Data publicării:
gazprom

După ce aproape au amânat pentru anul viitor negocierile, ruşii de la Gazprom au ajuns în sfârşit la un acord pentru construcţia unei conducte de gaz spre China. Valoarea contractului cu compania de stat China Petroleum se ridică la 40 de miliarde de dolari, iar contractul va fi semnat până la sfârşitul anului.

O amânare ar fi fost un eşec jenant pentru preşedintele rus Vladimir Putin, dar iată că producătorii de energie reuşesc să îşi extindă afacerile către pieţele emergente din Asia. Lucrările la conducta către China ar fi trebuit să înceapă în noiembrie anul acesta, dar Gazprom a decis să le amâne pentru anul viitor, în condiţiile în care părţile s-au pus de acord deocamdată doar cu privire la termenii de bază ai contractului.

Pe piaţa chineză mai este prezent şi furnizorul de gaze Novatek, care limitează pentru limitarea puterii monopolistice a Gazprom, notează Reuters.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri