Gigantul sud-coreean Samsung Electronics opreşte producţia la ultima sa fabrică de computere din China

Data publicării:
Samsung
Foto: Guliver/Getty Images

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere din China, cel mai recent producător care transferă producţia din a doua economie mondială, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Companiile îşi regândesc planurile privind producţia şi lanţurile de aprovizionare pe fondul creşterii costurilor cu forţa de muncă în China, a escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China şi a efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Aproximativ jumătate din cei 1.700 de angajaţi cu contract de la fabrica Samsung Electronics Suzhou Computer vor fi afectaţi, cu excepţia celor care lucrează în domeniul cercetării-dezvoltării (R&D), informat publicaţia South China Morning Post, citând o notificare transmisă angajaţilor Samsung din China. Ziarul informează că în 2012 unitatea exporta bunuri din China în valoare de 4,3 miliarde de dolari, suma scăzând la un miliarde de dolari până în 2018.

Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze datele privind veniturile şi livrările fabricii, sau să dea detalii privind angajaţii.

China rămâne o piaţă importantă pentru Samsung şi vom continua să furnizăm servicii şi produse superioare pentru consumatorii chinezi", se arată într-un comunicat al grupului sud-coreean.

Samsung mai are în China două facilităţi unde produce semiconductori, în Suzhou şi Xi'an. Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri