Google ţine banii la păstrare peste graniţele SUA. 30 de miliarde de dolari sunt pregătiţi pentru noi achiziţii

Data publicării:
g

Google are la dispoziţie, în afara Statelor Unite, 30 de miliarde de dolari pentru achiziţii. Operatorul celui mai utilizat motor de căutare pe internet la nivel mondial generează circa jumătate din venituri în străinătate şi evită plata de taxe în SUA prin păstrarea câştigurilor în afara ţării.

Compania are nevoie de numerar în primul rând pentru achiziţii, în condiţiile în care concurenţa din străinătate se intensifică.

Criticată pentru că păstrează numerarul în afara graniţelor SUA, Google a intensificat achiziţiile, printre care recenta preluare pentru 3,2 miliarde de dolari a producătorului de termostate digitale Nest Labs din Palo Alto, California. A făcut de asemenea o serie de achiziţii, mai mici, în domeniul publicităţii, serviciilor cloud şi mobile.

Google a devenit cel mai valoros brand din lume, devansând rivala Apple, care a deţinut acest titlu timp de trei ani consecutiv, potrivit unui top realizat de compania de comunicare Millward Brown. Valoarea mărcii a crescut anul trecut cu 40%, la 159 de miliarde de dolari, în timp ce Apple a consemnat un declin de 20%, la aproape 148 miliarde de dolari.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri