Gruia Stoica nu şi-a recuperat garanţia de 10 milioane de euro depusă pentru privatizarea CFR Marfă

Data publicării:
gruia stoica gfr cfr 5823153-Mediafax Foto-Liviu Chirica-1

De negocierile cu Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român, compania care urma să preia societatea de stat, se ocupă secretarul de stat Cristian Ghibu, cel care a negociat încă de la început vânzarea companiei.

Imediat după ce oficialii de la Transporturi au anunţat că nu-i mai vând compania, Gruia Stoica a ameninţat că va da statul în judecată, dacă nu îşi primeşte banii înapoi. GFR şi-a recuperat deocamdată doar avansul depus pentru pachetul de acţiuni.

„Am înţeles că acel cont a fost eliberat, dar garanţia nu a fost înapoiată GFR. Ministerul Transporturilor trebuia să îi dea înapoi şi nu i-a dat, în momentul acesta suntem în discuţii. Nu ştiu să vă spun dacă până la urmă se va da sau nu această garanţie”, a declarat Ramona Mănescu la un post de televiziune.

Garanția va fi returnată, așa cum au indicat și consultantii CFR-ului, Mușat și asociații și Deloitte. Contul escrow a fost deja eliberat așa cum știți. Garanția am înțeles că mâine urmează a fi eliberată”, spunea Ramona Mănescu în 22 octombrie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri