Guvernul a aprobat proiectul final al Legii bugetului și HG pentru plata salariilor restante ale minerilor

Data publicării:
ministrii si premierul in sedinta de guvern
Proiectul final al legii bugetului și HG pentru plata salariilor restante ale minerilor au fost adoptate la ședința de guvern din 22 februarie 2021 Foto: gov.ro

Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, după ce a primit avizul Consiliului Legislativ, dar și o hotărâre de guvern prin care sunt deblocate fondurile pentru plata salariilor restante ale minerilor de la Hunedoara.

Textul Legii bugetul va fi transmis Parlamentului cel mai probabil marți.

„Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a Legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament”, a declarat luni liderul PNL, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

 

 

Tot în şedinţa de luni, Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, aprobate prin HG 1.850/2006, care permite plata salariilor restante minerilor de la CH Hunedoara. Aceștia au protestat timp de mai multe zile prin blocarea în subteran la minele Lupeni şi Lonea. 

Minerii care s-au autoblocat în subteranul exploatării de cărbune Lupeni, din Valea Jiului, au încheiat luni seara protestul declanşat în urmă cu şase zile, după ce le-au fost aduse la cunoştinţă prevederile din acordul referitor la plata drepturilor băneşti restante încheiat de liderii lor la Ministerul Muncii.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri