Hackerii au prădat Ryanair

Data publicării:
HACKERI SITE POLITIE-3

5 milioane de dolari au dispărut din conturile bancare ale companiei aeriene low-cost. Ryanair nu a oferit prea multe detalii, dar având în vedere că este vorba de dolari, cel mai probabil banii au fost furaţi în momentul în care operatorul de zbor a încercat să achite kerosenul cumpărat pentru flota sa de avioane Boeing 737.

Însă banii au fost deturnaţi de hackeri şi transferaţi într-o bancă din China. Ryanair a anunţat că autorităţile irlandeze au reuşit să îngheţe cele cinci milioane de dolari. Acum este aşteptat transferul lor înapoi în conturile companiei aeriene.

Potrivit publicaţiei The Irish Times, autorităţile irlandeze au găsit destinaţia banilor cu ajutorul autorităţilor antifraudă din Asia, cel mai probabil cu participarea unei organizaţii internaţionale cu sediul central în Coreea de Sud. Chiar dacă banii au ajuns în China, încă nu se ştie dacă hackerii care le-au furat banii celor de la Ryanair sunt chinezi. Identitatea lor încă nu a fost descoperită.

În același timp, cei de la Ryanair trebuie să îşi revizuiască propriile sisteme de siguranţă informatică. Însă nu este clar dacă vulnerabilitatea exploatată de hackeri a fost la compania aeriană sau la băncile în care îşi ţine banii.

Furtul de la Ryanair vine la o lună după ce hackerii au atacat şi British Airways. În cazul companiei britanice nu au accesat conturile bancare, ci informaţiile de identificare ale clienţilor fideli. Compania a dat însă asigurări că, deşi acele informaţii au putut fi accesate, nu au fost copiate de hackeri. Printre datele accesate se numărau şi detalii despre cardurile bancare ale clienţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri