Haos pe piața monedelor cripto. Investitorii revin la activele clasice de refugiu, între care francul elvețian

Data publicării:
Monedă Bitcoin în dreptul unor bancnote de dolari.
Bitcoin și alte criptomonede au suferit pierderi puternice. Foto: Guliver/GettyImages

Este haos pe piața monedelor cripto, unde Bitcoin a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele șase luni. Temerile legate de conflictul din Ucraina zguduie piețele, spun economiștii, deși sunt și voci care spun că este o tendință susținută și continuă de scădere a acestei piețe, după ce tot mai multe guverne au interzis tranzacțiile cu criptomonede.

Bitcoin s-a tranzacționat la puțin peste 33 de mii de dolari, departe de valoarea maximă istorică, de 69 de mii de dolari.  Și Ether a pierdut 13 la sută din valoare, până la 2.200 de dolari.

În aceste condiții, investitorii revin la activele de refugiu clasice. Francul elvețian se apreciază până la maximul din ultimii 7 ani. Și yenul japonez înregistrează creșteri, la fel și aurul. Toate sunt văzute drept active de refugiu. Banca Elveției ar putea interveni la un moment dat, pentru a bloca eventuale creșteri periculoase.

Citiți și: Bitcoin și celelalte criptomonede se prăbușesc, iar semnalul este îngrijorător. Cristian Păun: Arată teama pentru viitorul apropiat

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri