I. Blănculescu, la Digi24: Ministerul Transporturilor nu și-a îndeplinit toate obligațiile

Data publicării:
blanculescu digi

Întrebat, la Digi24, dacă este de părere că Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit toate obligațiile pentru privatizarea CFR Marfă, Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta a răspuns: „Nu”.

Cu câteva minute înainte, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat „cu toată responsabilitatea”, că instituția pe care o conduce și-a îndeplinit toate obligațiile în acest proces.

„Gruia Stoica nu avea cum să dea banii, se afla într-o imposibilitate juridică”, a comentat Ionel Blănculescu.

„Ce putem să nu facem e să reluăm imediat procedura de privatizare. Trebuie s-o gândim. Hai să stăm două, trei luni de zile, analizăm, să evaluăm, să tragem învățămintele”, a spus Ionel Blănculescu.

În plus, consultantul financiar a analizat la „Imparțial” și declarațiile făcute de ministrul Ramona Mănescu referitoare la faptul că se analizează posibilitatea de a reține garanția.

Se spune „se analizează reținerea garanției”. Cum să analizezi? Dacă eu știu foarte clar că dreptatea e de partea mea, spun: „mâine se reține garanția”, nu „se analizează reținerea garanției”, a comentat analistul economic.

În acest context, consilierul onorific al premierului a cerut demisia de onoare a președintelui comisiei de licitație, pentru modul în care această entitate a gestionat aceste negocieri.

„Dacă s-a întâmplat ceva bun e faptul că o companie puternică, cum e GFR, şi-a câştigat respectabilitatea şi onorabilitatea printr-un mod exemplar, în care a parcurs toate etapele de participare la licitaţie, atunci când această companie era într-un fel aruncată într-un coş al neîncrederii. A participat la fiecare depunere de capital şi iată, azi, de şase ore - şi poate asta e proba supremă a incompetenţei acestei comisii de licitaţie. În loc să fie lăsată să plece să îşi vadă de treabă, să îşi recupereze prejudiciile create în această perioadă de timp, pentru că probabil că au consumat şi timp şi bani, iată şase ore te rogi de GFR să nu cumva să se întoarcă împotriva comisiei să ceară daune. Ce poate fi mai josnic decât această comisie care se roagă şase ore de grupul GFR?”, a declarat Ionel Blănculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri