Imaginile care au determinat Gap, Zara și H&M să renunțe la produsele din mohair

Data publicării:
Untitled

Giganţii internaţionali Gap, Zara, H&M şi Topshop au anunţat miercuri că au renunţat la hainele din mohair, după difuzarea de către Peta a unui film în care mai multe capre erau maltratate, potrivit ONG-ului din Africa de Sud, notează AFP, citată de news.ro.

Organizaţia care apără drepturile animalelor afirmă că acest video a fost „filmat de un martor„ şi „conţine imagini înregistrate în ianuarie şi februarie anul acesta în 12 ferme diferite„ din Africa de Sud, ţară de unde provine jumătate din cantitatea de mohair vândut în lume. Peta a cerut deschiderea unei anchete. 

În aceste imagini, capre din rasa Angora, din a căror lână se fabrică pulovere, eşarfe sau cuverturi, sunt trase de coarne şi de picioare, ridicate de coadă, târâte şi aruncate pe pământ. 

Acest film „a nemulţumit în special întreprinderile de modă internaţionale, între care grupul H&M, Gap Inc., Inditex şi Arcadia, care au interzis vânzarea de mohair”, a anunţat Peta în comunicat. 

Purtători de cuvânt ale celor patru companii, contactate de AFP, au confirmat că s-au angajat să înterzică până în 2020 această fibră apreciată pentru lejeritate şi fineţe. 

Suedezii de la H&M au precizat că nu utilizează decât o infimă parte de mohair în colecţii (0,044% fibre utilizate), iar pentru rivalul spaniol Inditex (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara home, Uterqüe) această materie nu reprezintă decât „un număr redus de produse”

Gigantul american Gap a subliniat că ia foarte în serios problema bunăstării animalelor, precizând că interzicerea mohairului vizează etichetele Athleta, Banana Republic, Gap şi Old Navy.

Grupul britanic Arcadia (Tophsop, Topman, Burton Menswear, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Outfit Kids, Wallis) a confirmat de asemenea un astfel de angajament, exprimându-şi „preocuparea în faţa filmului obţinut de Peta”.

Problema bunăstării animalelor a determinat recent ca o serie de mărci, precum Gucci şi Versace, să nu mai folosească produse din blană în colecţiile lor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri