IMOBILIARE. Dezvoltatorii vor să atragă clienţii doar cu promisiuni

Data publicării:
blocuri mediafax-1

Şi asta cu toate că astfel de promisiuni au dus la prăbuşirea încrederii în piaţa imobiliara, iar clienţii sunt sceptici când li se cer bani pentru case neconstruite.

Deşi tranzacţiile imobiliare s-au redus cu peste 50% în ultimii ani, dezvoltatorii cer iarăşi bani pentru rezervarea unei case neconstruite încă. Este cazul unui proiect rezidenţial aflat la zece kilometri de Bucureşti. Cumpărătorii trebuie să achite 1.000 de euro pentru rezervare. Li se promite însă o reducere substanţială.

Clienţii nu par însă pregătiţi să mai creadă în promisiuni

În plus, deşi nu au reuşit să vândă nici măcar apartamentele din blocurile finalizate, dezvoltatorii le vorbesc clienţilor de proiecte noi. Desigur, la jumătate de preţ faţă de cele vândute în plin boom economic.

Cu toate astea, deşi la exterior blocurile din acelaşi ansamblu rezidenţial arată la fel, în interior cumpărătorii pot avea surprize: spaţiile sunt mai mici - un motiv important pentru care preţurile au scăzut şi ele.

În plus, locuinţele noi au costuri care, de multe ori, nu le sunt prezentate cumpărătorilor la negociere. Aceştia trebuie să plătească şi câteva sute de lei pe lună pentru întreţinerea ansamblului, pază şi spaţii verzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri