În Sălard, şomajul este aproape de zero datorită investitorilor

Data publicării:
salard

Nu există uliță în Sălard unde să nu întâlnești cel puțin o firmă, de la saloane de coafură, până la firme de construcții ori de tâmplărie. Din cei aproape 2.700 de oameni apți de muncă, doar 60 nu au un serviciu, dar localnicii spun că doar cine nu vrea nu muncește.

Printre cei 252 de întreprinzători se numără și Sigismund Ur, care are cea mai modernă instalație de producere a vinului din Bihor. A investit în această afacere un milion de euro și a creat 18 locuri de muncă.

„Noi producem, noi procesăm şi noi valorificăm. Avem șapte magazine de desfacere, cinci în Oradea, unul în Marghita şi unul la Salonta”, spune Sigismund Ur, proprietarul unei firme din comuna Sălard

Tot în comuna Salard își desfașoară activitatea o firmă de construcții și tâmplarie care are peste 200 de angajați.

Afacerile locale s-au dezvoltat şi cu sprijinul autorităţilor.

„S-a optat pentru comuna Sălard deoarece conducerea firmei provine din comuna Sălard, iar sprijinul de care beneficiem de la primărie este destul de mare”, precizează Sergiu Miheş, reprezentantul firmei de construcţii din Sălard.

„Noi oferim teren, nu cu titlu gratuit, la un preţ cât de mic ca să-i putem atrage. Consultanţa şi informaţiile pe care le oferim sunt prioritatea numărul unu”, afirmă Miklos Nagy, primarul comunei Sălard.

Iar ajutorul dat de autorităţi este răsplătit cu sute de mii de lei care intră în bugetul local doar din impozitele plătite de cele 252 de firme. Din acești bani, în ultimii ani primăria a construit trei școli și a asfaltat mai multe străzi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri