Încep disponibilizările la combinatul Alro Slatina. 1600 de muncitori pot rămâne fără loc de muncă

Data publicării:
alro 2

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, disponibilizează circa 1600 de salariaţi, după ce conducerea combinatului a anunţat că va „reduce drastic” consumul de energie. Vineri, angajaţii combinatului protestează în faţa unităţii, după ce miercuri au venit în număr mare la Bucureşti pentru a protesta în faţa Guvernului şi a CCR.

Oficialii producătorului de aluminiu precizează că lipsa oricăror măsuri pentru sprijinirea consumatorilor industriali pune Alro Slatina în situaţia de a-şi reevalua toate operaţiunile pentru anul în curs.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al combinatului nu mai susţine bugetul de venituri şi cheltuieli propus pentru 2014 din cauza noii cote majorate pentru certificatele verzi, care ar presupune cheltuieli suplimentare de cel puţin 80 milioane lei.

Problemele de la Slatina nu sunt noi. Încă de anul trecut, managerul Alro trăgea un semnal de alarmă asupra costurilor uriaşe pe care compania le are cu taxele de cogenerare şi certificatele verzi. Sindicaliştii au depus memorii la Guvern, Parlament, Preşedinţie şi au sesizat şi Curtea Constituţională, în speranţa că se vor găsi soluţii.

Combinatul din Slatina este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tone pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri