Început de an cu ghinion. Loteria a promis suplimentarea premiilor de Revelion, dar nu a făcut-o

Data publicării:
loteria romana sediu - loto punct ro

Conducerea Loteriei susţine că nu a mai organizat două extrageri în urma unei decizii care ţine de politica de marketing şi vânzări a companiei.

„Pentru că a anulat cele două extrageri la începutul anului a pierdut în jur de 1,5 milioane de euro. Sunt curios cine îşi asumă această pierdere”, spune Sorin Constantinescu, fost consilier la Loteria Română.

O altă decizie controversată a actualei conduceri a companiei a fost luată la sfârşitul anului trecut. Pe 30 decembrie 2014, conducerea Loteriei a anunţat public că va suplimenta cu două milioane de lei fondul de câştig al categoriei I la tragerea specială de Revelion.

Potrivit site-ul Loteriei, reportul categoria I a primei extrageri Loto 6 din 49 din seara de Revelion a fost de doar 609.064 de lei, sumă în care ea nu se regăsesc banii suplimentari promişi. Nici în cea de-a doua extragere din aceeaşi seară, banii nu apar, ci doar reportul de 1.733.353 de lei.

„Este o eroare de management. Dânsul nu a comunicat direcţiilor de specialitate, şi mă refer la Direcţia de IT, care am înţeles că e condusă de cumnatul lui”, a explicat Liliana Mincă, fost director general al Loteriei Române.

În seara de Revelion nimeni nu a ghicit numerele norocoase, aşa că Loteria nu a ajuns în situaţia să dea marele premiu şi să explice unde sunt cele două milioane de lei.

Reporter: Dacă ar fi câştigat un jucător premiul la prima categorie la tragerea de Revelion, ar fi încasat doar 600.000 sau şi premiul promis de două milioane?

Liliana Mincă: Doar 600.000. Atât timp cât conducerea Loteriei nu a introdus, când au omologat, şi fondul suplimentar de două milioane, pe care l-au anunţat în comunicatul de presă din 30.12.2004 de pe site-ul Loteriei.

Premieră în istoria Loteriei Române: a anulat două extrageri la Loto 6/49. Reacția conducerii Loteriei după dezvăluirile Digi24

Într-un răspuns trimis Digi24, Loteria refuză să comenteze situaţia. Spune însă că va da banii la extragerea următoare.

„După cum puteţi vedea, la rubrica Rezultate apare menţionat că la reportul de cat.1 de 1.733.353 lei se adaugă suplimentarea de 2.000.000 lei, astfel încât pentru tragerea Loto 6/49 din data de 11.01.2015 a rămas în joc un report total în valoare de 3.733.353 lei. (....) Suma care include cele 2.000.000 de lei”, precizează C.N. Loteria Română.

Specialiştii în Drept spun că fapta Loteriei ar putea echivala cu o ofertă publică mincinoasă.

„În primul rând, cred că e vorba despre o evidentă reclamă deceptivă, mincinoasă. În al doilea rând, poate să fie vorba despre o răspundere civilă delictuală, pentru o promisiune publică de recompensă neonorată. În condiţiile în care nu s-a câştigat, practic nu prea există o astfel de răspundere, dar rămâne foarte clar în picioare responsabilitatea pentru reclamă deceptivă”, precizează avocatul Gheorghe Piperea.

Cazul a intrat şi în atenţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

„Solicităm Loteriei Române o poziţie. După ce ne vine poziţia, reclamaţia este în curs de soluţionare şi vă dau un comunicat”, a declarat Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Acum, rămâne de văzut dacă tragerile Loto vor fi reluate pe 11 ianuarie, aşa cum promite conducerea companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri